Prăjitură armenească cu miere

prajitura marlenka cu ciocolata jpeg

Este un adevărat deliciu, mai ales dacă vă place mierea. Cu o cremă fină şi foi dulci, prăjitura armenească cu miere îţi va încânta papilele gustative.

De ce ai nevoie pentru prăjitura armenească cu miere

Pentru foi

250 g zahăr

80 g unt

2 ouă

5 linguri lapte

3 linguri miere

550 g făină

1 linguriţă bicarbonat

Pentru cremă

2 ouă

300 g miere

50 g unt

250 ml lapte condensat

150 g nuci

Pentru glazură

75 g ciocolată

25 g unt

Cum se prepară prăjitura armenească cu miere

Amesteci făina cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor le pui într-o cratiţă, pe baie de aburi. Amesteci până se omogenizează, după care dai deoparte şi laşi la răcorit. Încorporezi făina şi frămânţi până obţii un aluat elastic, dar care nu se ţine de degete. Împarţi aluatul în cinci bucăţi egale, pe care le întinzi. Coci foile separat pe fundul tăvii. Le laşi la răcit.

Pentru cremă, topeşti untul, mixezi ouăle şi pui în ele untul topit. Adaugi mierea, laptele condensat şi pui cratiţa pe foc mic, amestecând până se îngroaşă. Umpli foile cu cremă şi presari peste fiecare nucă. Topeşti ciocolata cu untul şi torni glazura pe deasupra.

Credit foto http://www.marlenka.cz

http://www.marlenka.cz