Prăjitură cu ananas
Această reţetă este perfectă pentru cei care sunt înnebuniţi după gustul dulce al ananasului. Desigur, dacă vrei, poţi renunţa la toppingul cu esenţă de nucă de cocos, dar reţine că acesta îi dă un plus de savoare desertului tău.
Prăjitură cu ananas - Ingrediente
Pentru blat şi topping
1 ½ căni de făină ½ cană de zahăr 1 praf de sare 170 g unt rece, tăiat cuburi
Pentru umplutură
2 ouă
1 cană de zahăr
1/3 cană făină
½ cană smântână fermentată
1 praf sare
450 g de ananas zdrobit mărunt (de la conservă), scurs
Pentru glazura de cocos
1 cană zahăr pudră
2 linguri amestec de smântână şi lapte
1 linguriţă esenţă de nucă de cocos
Prăjitură cu ananas - Mod de preparare
Ungi o tavă de copt cu puţin ulei sau spray pentru gătit. Încingi cuptorul.
Pui făina, zahărul, sarea şi untul făcut cuburi într-un bol şi le baţi cu mixerul până la omogenizare, până obţii o compoziţie fărâmicioasă. Iei 1 cană din această compoziţie şi o dai deoparte, păstrând-o pentru topping.
Restul compoziţiei îl răstorni în tavă, nivelezi şi presezi ca să acoperi bine toată suprafaţa. Dai la cuptor 15 minute.
Cât timp se coace blatul, baţi ouăle într-un vas mare. Adaugi zahărul, smântâna, făina şi sarea. Încorporezi treptat ananasul scurs.
Când blatul s-a copt, îl scoţi din cuptor şi adaugi umplutura. O nivelezi cu o lingură peste blat.
Presari compoziţia din cană, pe care ai păstrat-o pentru topping. Dai tava la cuptor 1 oră sau până se rumeneşte prăjitura. Laşi 15 minute să se răcească.
Amesteci ingredientele pentru glazură şi, cu o furculiţă, pui din loc în loc peste desert.
Sursa + foto: laughingspatula.com