Prăjitură cu brânză şi căpşuni

prajitura branza capsuni jpeg

Pentru că tot se apropie perioada căpşunilor, ne-am gândit să vă propunem o reţetă delicioasă de prăjitură cu brânză şi căpşuni. Numai dacă te uiţi la poză şi deja simţi apă în gură! Aşa că treci la fapte şi prepar-o chiar tu!

Prăjitură cu brânză şi căpşuni - Ingrediente

Ingrediente aluat 250 g zahăr pudră 250 g făină 6 ouă

800 g brânză de vaci

100 g smântână

2 pliculeţe gelatină pentru interior

100 g zahăr pudră

500 g căpşuni

Prăjitură cu brânză şi căpşuni - Mod de preparare

Se amestecă zahărul şi ouăle cu mixerul timp de 10 minute. Compoziţia trebuie să fie tare, astfel încât atunci când se scot paletele mixerului să rămână urmă. Se adaugă jumătate din cantitatea de făină şi se amestecă până se încorporează complet. Se repetă operaţiunea cu făina rămasă şi, după ce s-a încorporat, se adaugă o lingură cu apă caldă. O tavă de 33 x 23 cm se tapetează cu hârtie, care se unge cu ulei şi se presară cu un strat fin de zahăr pudră. Se toarnă jumătate din amestec, se nivelează şi se dă la copt pentru 12-15 minute, până ce se întăreşte şi devine auriu. Se scoate pe un prosop umed, dar nu se rulează, ci se pune ori într-o strecurătoare foarte deasă, ori într-un castron. Se repetă operaţiunea cu cealaltă jumătate de amestec de aluat care, după coacere, se lasă pe o suprafaţă dreaptă.

Se prepară amestecul de brânză frecată bine cu lingura de lemn şi cu zahăr, la care se adaugă smântâna. Se prepară şi gelatina respectându-se întocmai indicaţiile de pe plic şi lucrând foarte repede cu ea, căci se întăreşte. Se adaugă şi fructele tăiate bucăţi mici şi apoi toată umplutura se toarnă în blatul aşezat pe castron sau sită. Se acoperă cu cea de-a doua foaie de blat, care se decupează pe măsura sitei sau a castronului. Prăjiura cu brânză şi căpşuni se dă la rece minimum două ore şi se serveşte garnisită cu fructe şi zahăr pudră.