Prăjitură cu ciocolată, frişcă şi cireşe

prajitura cu ciocolata frisca si cirese jpeg

Nu ştim ce o să spună musafirii dumneavoastră invitaţi la masă după ce vor mânca din această delicioasă prăjitură cu ciocolată, frişcă şi cireşe, dar ştim că noi ne-am bucurat de aceste gusturi şi savori în minivacanţa de Rusalii care tocmai ce a trecut.

Prăjitură cu ciocolată, frişcă şi cireşe - Ingrediente

Ingrediente blat 150 g zahăr pudră 200 g unt 250 g ciocolată 4 ouă 100 g făină un praf de sare

200 g frişcă

250 g cireşe fără sâmburi

4 linguri zahăr pudră

100 g ciocolată

2 linguri unt

1 lingură rom

cireşe confiate

Prăjitură cu ciocolată, frişcă şi cireşe - Cum se prepară

Pentru blat se freacă zahărul cu gălbenuşurile până devin cremoase,se adaugă făina, sarea, untul, ciocolata topită în puţină apă, iar la sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă

tare. Se pune compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi se coace, la foc potrivit, aproximativ 35 de minute. Se amestecă cireşele cu zahărul şi se fierb câteva minute la foc iute, apoi se iau de pe foc şi se pun într-o strecurătoare. Când sunt bine scurse de zeamă şi răcite, se amestecă cu frişca. Se taie blatul prăjiturii în două, pe orizontală, şi se pune frişca cu cireşe între cele două blaturi. Pentru glazură se topeşte ciocolata în bain-marie, se amestecă energic cu untul şi romul, apoi se toarnă deasupra prăjiturii şi se nivelează cu lama cuţitului. Se lasă la rece prăjitura cu ciocolată, frişcă şi cireşe până în momentul servirii, când se taie pătrate şi se decorează cu cireşe confiate.