Prăjitură cu ciocolată şi brânză proaspătă
O idee delicioasă pentru tine şi familia ta la final de săptămână.
Ingrediente:
Pentru blat:
150 g unt 100 g ciocolată menaj 2 pliculeţe zahăr vanilat 6 ouă 150 g zahăr 100 g făină 30 g pudră de cacao 1 praf de copt 1 portocală
Pentru cremă:
500 g brânză proaspătă de vaci
100 ml frişcă
5 ouă
150 g zahăr
2 linguri rom
50 g ciocolată neagră pentru crustă
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, se amestecă apoi cu untul, ciocolata rasă, coaja şi zeama de portocale. Se adaugă albuşurile bătute spumă tare, iar la sfârşit se toarnă “în ploaie”, amestecând uşor, făina cernută cu pudra de cacao şi praful de copt. Se toarnă compoziţia obţinută într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată şi se coace, la foc potrivit, circa 45 de minute. Pentru cremă, se mixează brânza scursă bine cu zahărul, ouăle, frişca şi cele 2 linguri de rom. Se scoate blatul din cuptor şi se taie în două felii orizontale. Prima felie se aşază la loc în formă, deasupra se toarnă umplutura de brânză, care se nivelează pe toată suprafaţa. Se acoperă cu cel de-al doilea blat trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi forma se pune din nou în cuptor pentru circa 30 de minute până se coace umplutura de brânză.
Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă să se răcorească puţin, apoi se rade peste ea ciocolată neagră. Se porţionează prăjitura şi se serveşte după ce se răceşte bine.