Prăjitură cu ciocolată şi portocale
Combinaţia de portocale şi ciocolată este una dintre cele mai delicioase şi mai inspirate!
Ingrediente
65 g coajă de portocale confiate
200 g ciocolată neagră menaj
125 g unt
3 ouă
125 g zahăr
2 linguri lichior de portocale
100 g făină
un praf de sare
Mod de preparare
Ungi o tavă cu unt şi o pui la frigider. Coaja de portocală o tai julien. Topeşti ciocolata la bain marie, apoi încorporezi untul tăiat bucăţele. Baţi gălbenuşurile cu zahărul, până se topeşte, adaugi lichiorul şi făina. Încorporezi apoi amestecul de ciocolată şi amesteci până obţii o pastă omogenă. Adaugi fâşiuţele de coajă de portocală şi ames teci. Baţi tare albuşurile cu un praf de sare şi le adaugi în pasta omogenă amestecând încet.
Torni compoziţia în tavă şi pui în cuptorul preîncălzit 20 de minute. O laşi să se răcească, o acoperi cu folie alimentară şi o păstrezi la rece 8 ore.