Prăjitură cu ciocolată şi unt de arahide

prajitura cu ciocolata si unt de arahide jpeg

Prăjitură cu ciocolată? Prăjitură cu cremă de brânză? Sau un desert cu iaurt şi unt de arahide? Dar ce zici de o prăjitură cu ciocolată şi unt de arahide pe care să o prepari repede şi pentru toşi cei dragi? E desertul perfect!

Prăjitură cu ciocolată şi unt de arahide - Ingrediente

Pentru aluat de ciocolată ½ cană unt 1 cană zahăr 2 ouă ½ cană lapte 1¼ cană făină ½ cană cacao 2 linguriţe rase de praf de copt ¼ linguriţă sare ¼ cană apă fiartă cu 2 linguriţe de nes, la temperatura camerei

Pentru aluat de brânză

1 cană cremă de brânză la temperatura camerei

⅓ cană zahăr

¼ cană unt de arahide

½ cană smântână sau iaurt gras

1 ou

1 linguriţă amidon de porumb

Pentru glazura de iaurt şi ciocolată

100g ciocolată neagră cu 70% cacao

100g iaurt gras

Pentru glazura de iaurt şi unt de arahide

½ cană iaurt gras dulce

2 linguri unt de arahide

2 linguri zahăr pudră

Prăjitură cu ciocolată şi unt de arahide - Mod de preparare

Încinge cuptorul. Unge cu ulei o tavă de cuptor şi aşază o foaie de copt. Dă deoparte.

Pentru aluatul de ciocolată, într-un vas mare, amestecă untul şi zahărul până obţii o spumă cremoasă. Apoi încorporează şi bate ouăle, unul câte unul. Amestecă şi laptele până când se combină ingredientele.

Încorporează făina, cacaua şi sarea, pe care le amesteci apoi cu ingredientele umede. Toarnă cafeaua şi mixează aluatul până devine pufos şi moale. Dă deoparte.

Pentru aluatul de brânză, amestecă ingredientele şi verifică să nu aibă cocoloaşe. Toarnă jumătate din aluatul de ciocolată în tava pregătită. Toarnă o treime din amestecul de cremă de brânză peste cel de ciocolată. Toarnă restul de aluat de ciocolată şi apoi toarnă restul din cel de brânză.

Lasă la copt 50-55 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Dacă tinde să devină arămie după 30 d eminute, acoperă tava cu folie (dar ai grijă să nu se lipească de prăjitură). Deschide uşor uşa de la cuptor şi ţine aşa 20 de minute

Scoate din cuptor şi lasă să se răcească 2 ore. Va fi o prăjitură moale dar destul de aşezată pentru a fi servită caldă. Sau poţi lăsa la frigider peste noapte.

Pentru glazura de iaurt şi ciocolată, topeşte ciocolata la microunde sau la bain-marie. Încorporează iaurtul şi amestecă bine.

Pentru glazura de iaurt şi unt de arahide, bate toate ingredientele până nu mai există cocoloaşe.

Când s-a răcit prăjitura. scoate din tavă pe un platou. Întinde prima glazură pe margine cu o spatulă. Apoi, întinde în mod egal şi glaura cu unt de arahide.

sursa: http://cafedelites.com/