Prăjitură cu mere răsturnată

prajitura rasturnata mere jpeg

Am pregătit pentru acest weekend cea mai bună prăjitură cu mere. ne-am convisn de asta numai după ce am amâncat-o! Repede am zice! Şi pentru că nu am avut cum să vă trimitem şi vouă câte o felie, vă propunem reţeta ca să o gătiţi şi voi! Ingrediente

300 g făină

150 g zahăr

250 ml apă

1 linguriţă praf de copt

150 ml ulei

150 g alune

1 linguriţă scorţişoară

50 g stafide

4 mere

150 g zahăr

150 g gem sau dulceaţă

150 ml compot

Mod de preparare

Pentru umplutură, pui zahărul şi-l topeşti într-o tavă pentru tort. Tapetezi pereţii tăvii cu zahărul caramelizat, iar apoi aşezi în tavă merele întregi spălate şi curăţate de cotor. Le umpli cu stafide şi dulceaţă sau gem şi le dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până se coc şi lasă zeamă. Între timp, prepari blatul. Amesteci făina cu zahărul, scorţişoara şi praful de copt. Adaugi uleiul şi apa şi omogenizezi. La final pui alunele. Torni aluatul peste merele caramelizate şi dai tava la cuptor alte 40 de minute, până când prăjitura trece testul scobitorii. Când este gata, o laşi să se răcească 10 minute, apoi o răstorni pe un platou şi o însiropezi cu compot.