Prăjitură cu miere şi nucă de cocos
Prăjitura cu miere şi nucă de cocos va satisface şi cele mai pretenţioase gusturi.
De ce ai nevoie pentru prăjitura cu miere şi nucă de cocos
500 g făină
300 g zahăr
50 g unt
3 ouă
5 linguri miere
250 ml lapte
1 plic praf de copt
Pentru glazură
200 ml frişcă
100 g zahăr
200 g unt
2 linguri esenţă de rom
3 linguri cacao
1 pachet fulgi de nucă de cocos
Cum se prepară prăjitura cu miere şi nucă de cocos
Mixezi bine toate ingredientele pentru blat, înafară de făină şi praf de copt. Duhpă ce s-au omogenizat le pui pui pe baie de aburi şi amesteci până începe să se îngroaşe compoziţia. După ce s-a răcorit puţin, încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Pui blatul într-o tavă cu hârtie de copt şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit.
Pentru glazură, pui toate ingredientele, înafară de nuca de cocos, într-un vas pe foc mic şi laşi până se topesc şi se omogenizează. Laşi până se încheagă siropul, precum la dulceaţă.
Tai prăjitura cubuleţe şi le dai prin sirop, după care le tăvăleşti prin nuca de cocos.