Prăjitură cu nucă de cocos şi stafide

Prajitura cu nuca de cocos si stafide jpeg

Nuca de cocos este un alt ingredient excelent pe timp de vară, este savuros şi foarte aromat. Printre prăjiturile de casă, această prăjitură cu nucă de cocos şi stafide este delicioasă, mai ales alături de o limonadă.

Ingrediente Prăjitură de casă cu nucă de cocos şi stafide:

Pentru foi:

300 de grame de făină 150 de grame de untură sau unt 100 de grame de zahăr 2 linguri de cacao 1 plic praf de copt Smântână cât intră

Pentru umplutură:

6 albuşuri

200 de grame de zahăr

250 de grame de nucă de cocos

100 g stafide

100 ml coniac

Pentru cremă:

6 gălbenuşuri

6 linguri de făină

1 lingură de zahăr

500 de ml de lapte

250 de grame de unt gras

200 de grame de zahăr

Mod de preparare Prăjitură de casă cu nucă de cocos şi stafide:

Se amestecă făina cernută cu untura sau untul, zahărul, cacao şi praful de copt. Se adaugă apoi smântână cât cuprinde, până se obţine un aluat omogen. Aluatul se împarte în două părţi egale şi se lasă la odihnit până se prepară umplutura.Laşi stafidele la înmuiat în coniac

Se bat albuşurile spumă cu cele 200 de grame de zahăr şi cele 250 de grame de cocos, turnate treptat şi amestecate uşor. Prima parte de aluat se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt peste care se toarnă încet această umplutură în care ai pus şi stafidele. Apoi se pune şi următoarea foaie de aluat peste umplutura de nucă de cocos. .

Se bagă la cuptor până se coace bine, se verifică cu scobitoarea, apoi se scoate şi se lasă la răcit. Se trece la prepararea cremei. Cele 6 gălbenuşuri se freacă cu 6 linguri de făină şi 1 lingură de zahăr. Se toarnă în compoziţie, treptat, laptele rece pentru a nu se face cocoloaşe. Se pune apoi la fiert la foc mic până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Untul se freacă intens cu zahărul, apoi se adaugă la cremă şi se mixează până devine o spumă omogenă.

Peste prăjitură se pune frumos stratul de cremă, iar peste cremă se presară ciocolată rasă. Apoi se lasă la frigider timp de 2-3 ore, se porţionează prăjitura cu nucă de cocos şi stafide după preferinţe şi se serveşte.