Prăjitură cu prune şi scorţişoară
Prunele sunt fructele vedetă al acestei perioade. Şi în combinaţie cu scorţişoară, orice desert se transformă într-un deliciu culinar.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu prune şi cu scorţişoară
Pentru aluat
125 g făină
1 linguriţă praf de copt
125 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
110 g unt
2 ouă
12-15 prune
coaja de la ½ de lămâie
Pentru aluatul sfărâmicios
125 g făină
100 g zahăr
¼ linguriţă scorţişoară
110 g unt
Cum se prepară prăjitura cu prune şi scorţişoară
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Speli prunele, le îndepărtezi sâmburii şi le tai în patru. Pentru blat, amesteci făina cu zahărul, esenţa de vanilie, coaja de lămâie, praful de copt, untul şi ouăle. Frămânţi până obţii un aluat moale, pe care-l aşezi în tavă. Presari uniform prunele şi le presezi uşor.
Pentru aluatul sfărâmicios, frămânţi toate ingredientele până obţii un aluat omogen, pe care-l rupi bucăţele peste prune. Dai tava la cuptor aproximativ 50 de minute, până se rumeneşte prăjitura. O laşi 10 minute înainte să o scoţi din tavă.
Sursa foto http://platedcravings.com