Prăjitură de ciocolată cu cireşe şi nes

prajitura ciocolata cirese nes jpeg

Câte deserturi delicioase nu poţi face cu cireşe şi ciocolată! Imaginaţie să ai! O prăjitură de ciocolată cu cireşe şi nes este desertul ideal pentru aceste zile de sfârşit de săptămână. O explozie de gusturi ce se vor topi în gură te vor provoca să prepari prăjitura şi altă dată.

Prăjitură de ciocolată cu cireşe şi nes - Ingrediente

Pentru blat 2 linguri cacao 10 linguri făină 6 linguri zahăr 6 ouă

4 ouă

250 g zahăr

4 linguri lapte

2 linguri nes

50 g cacao

1 pachet unt

100 g cireşe

250 g ciocolată amăruie

400 ml smântână pentru frişcă

5 g gelatină

ciocolată neagră, cireşe şi zahăr pudră, pentru decor

Prăjitură de ciocolată cu cireşe şi nes - Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, încorporezi zahărul şi baţi până devin lucioase. Pui gălbenuşurile unul câte unul şi făina amestecată cu cacaua. Compoziţia o torni într-o tavă cu hârtie de copt şi o dai la cuptor până se rumeneşte pe margini. Laşi la răcorit. Pentru crema de nes, baţi ouăle cu zahărul până devin ca o cremă deschisă la culoare.

Încorporezi laptele, cacaua şi nesul şi pui vasul pe baie de aburi, amestecând până se îngroaşă crema. Mixezi spumă untul, şi îl adaugi în compoziţie când aceasta e uşor călduţă. Întinzi crema peste blat, o nivelezi, iar deasupra aşezi cireşele fără sâmburi. Dai prăjitura la rece.

Între timp, prepari crema de ciocolată. Pui pe foc ciocolata ruptă, cu jumătate din cantitatea de smântână. Când s-au omogenizat, dai deoparte şi încorporezi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai la rece 30 de minute. Mixezi frişca până capătă o consistenţă cremoasă, iar la final o amesteci cu crema de ciocolată. Scoţi prăjitura de ciocolată cu cireşe şi nes de la frigider, torni crema de ciocolată, o nivelezi şi dai din nou la rece. Înainte să o serveşti, o decorezi cu ciocolată, cireşe şi zahăr pudră.