Prăjitură de pere cu nuci

prajitura pere nuci jpeg

O prăjitură de pere cu nuci, cu arome şi gusturi atât de diferite dar care se completează perfect, este ceea ce ne-am dori cu toţii să avem pe masă.

Ingrediente pentru prăjitură de pere cu nuci

Pentru aluat 250 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 70 g zahăr pudră 1 pachet zahăr vanilat 1 praf de sare 150 g brânză de vaci 6 linguri ulei 1 ou

500 g pere

zeama de la 1/2 lămâie

100 ml frişcă

100 ml smântână

2 ouă

50 g zahăr pudră

2 linguri pulbere budincă de vanilie

100 g gem de afine

50 g afine uscate

100 g nuci

Mod de preparare pentru prăjitură de pere cu nuci

Perele se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie felii şi se stropesc cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida.

Se cerne făina cu praful de copt şi zahărul pudră. Se adaugă zahărul vanilat, un praf de sare, brânza de vaci, oul, uleiul şi se frământă un aluat potrivit de tare.

Se aşază hârtie de copt într-o tavă de 20x30 cm, se întinde aluatul în foaie şi se aşază în tavă.

Se întinde peste aluat gemul de afine, apoi se aşază feliile de pere. Se amestecă frişca cu smântâna, ouăle, zahărul pudră şi praful de budincă. Se toarnă amestecul peste pere, se presară cu nuci tocate şi afinele uscate.

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 45 de minute. laşi părjitura de pere cu nuci să se răcească în tavă, apoi o tai bucăţi.

sursa foto: profimedia