Prăjitură în straturi

Prajitura jpeg

Aştepţi musafiri şi nu ştii cu ce să-i serveşti? Nicio problemă. Te salvăm noi cu această reţetă delicioasă.

Ingrediente:

Pentru crema caramel 200 g zahăr 200 ml apă 3 linguri făină 100 ml lapte 120 g unt cu 80% grăsime

400 g urdă

300 ml frişcă lichidă

200 g zahăr pudră

1 pacheţel zahăr vanilat

2 linguri suc de lămâie

6 foi de gelatină

100 ml apă

150 g nuci zdrobite

Pentru foi CLICK AICI!

Pentru foi CLICK AICI!

Mod de preparare:

Caramelizezi zahărul, adaugi apa şi fierbi până obţii un sirop. Separat, amesteci laptele cu făina şi torni peste sirop. Laşi să mai fiarbă 2-3 minute, amestecând continuu. Laşi la răcit, apoi încorporezi încet untul. Amesteci urda cu zahărul, zahărul vanilat şi cu sucul de lămâie. Prepari gelatina conform instrucţiunilor. O aduci la punctual de fierbere şi o amesteci în urdă. Baţi frişca şi o pui în brânza cu gelatină. Umpli foile de prăjitură alternative cu cele două creme (păstrezi câteva linguri din crema de brânză şi pentru ornarea foii de sus) şi dai la rece 3-4 ore. În momentul servirii, ungi foaia de sus cu cremă de brânză păstrată şi presari nuci zdrobite!