Prăjitură în straturi

Prajitura jpeg

Aştepţi musafiri şi nu ştii cu ce să-i serveşti? Nicio problemă. Te salvăm noi cu această reţetă delicioasă.

Ingrediente:

Pentru crema caramel 200 g zahăr 200 ml apă 3 linguri făină 100 ml lapte 120 g unt cu 80% grăsime

400 g urdă

300 ml frişcă lichidă

200 g zahăr pudră

1 pacheţel zahăr vanilat

2 linguri suc de lămâie

6 foi de gelatină

100 ml apă

150 g nuci zdrobite

Pentru foi CLICK AICI!

Pentru foi CLICK AICI!

Mod de preparare:

Caramelizezi zahărul, adaugi apa şi fierbi până obţii un sirop. Separat, amesteci laptele cu făina şi torni peste sirop. Laşi să mai fiarbă 2-3 minute, amestecând continuu. Laşi la răcit, apoi încorporezi încet untul. Amesteci urda cu zahărul, zahărul vanilat şi cu sucul de lămâie. Prepari gelatina conform instrucţiunilor. O aduci la punctual de fierbere şi o amesteci în urdă. Baţi frişca şi o pui în brânza cu gelatină. Umpli foile de prăjitură alternative cu cele două creme (păstrezi câteva linguri din crema de brânză şi pentru ornarea foii de sus) şi dai la rece 3-4 ore. În momentul servirii, ungi foaia de sus cu cremă de brânză păstrată şi presari nuci zdrobite!



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg