Prăjitură-jeleu cu căpşuni

prajitura jeleu capsuni mango jpeg

Iată o altă prăjitură pe care o poţi pregăti pentru copiii tăi de ziua lor. Răsfaţă-i şi vei căpăta zâmbete de neuitat!

Ingrediente

Pentru jeleul de mango 2 fructe de mango bine coapte 400 ml apă 2 linguri miere de albine 20 g gelatină

600 ml frişcă lichidă

80 g zahăr

1 păstaie de vanilie

10 g gelatină

500 g căpşuni

20 g gelatină

400 ml suc strecurat de căpşuni

2 linguri miere de albine

Cum se prepară

Pentru crema de smântână, se încălzeşte, la foc mic, frişca lichidă amestecată cu zahărul şi păstaia de vanilie tăiată în două. Când frişca s-a încălzit, se adaugă gelatina înmuiată separat, se amestecă bine până se topeşte complet, fără să fiarbă. Se scoate păstaia de vanilie şi se lasă să se răcească.

Pentru jeleul de căpşuni, se fierb, la foc mic, mierea de albine cu sucul strecurat de căpşuni, se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă cu gelatina topită şi se lasă la răcit. Se ia un castron de sticlă, adânc, se toarnă sucul de căpşuni cu gelatină, se adaugă căpşunile tăiate jumătăţi şi se lasă la frigider pentru a se întări puţin. Se adaugă apoi crema de smântână în strat uniform şi se lasă din nou la frigider circa o oră.

Se curăţă coaja fructelor de mango, se taie cuburi, se amestecă jumătate din ele cu apa şi mierea şi se trec prin blender. Se fierbe la foc mic, amestecând mereu, se lasă să clocotească de 4-5 ori, apoi se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Compoziţia călduţă, se amestecă bine cu gelatina dizolvată separat în apă rece şi cu fructele oprite şi se toarnă peste crema de smântână. Se pune cupola la frigider până a doua zi. În momentul servirii, se răstoarnă conţinutul castronului încât la bază să fie jeleul de mango, iar deasupra cupola cu căpşuni şi jeleul roşu.