Prăjitură-jeleu cu căpşuni
Iată o altă prăjitură pe care o poţi pregăti pentru copiii tăi de ziua lor. Răsfaţă-i şi vei căpăta zâmbete de neuitat!
Ingrediente
Pentru jeleul de mango 2 fructe de mango bine coapte 400 ml apă 2 linguri miere de albine 20 g gelatină
600 ml frişcă lichidă
80 g zahăr
1 păstaie de vanilie
10 g gelatină
500 g căpşuni
20 g gelatină
400 ml suc strecurat de căpşuni
2 linguri miere de albine
Cum se prepară
Pentru crema de smântână, se încălzeşte, la foc mic, frişca lichidă amestecată cu zahărul şi păstaia de vanilie tăiată în două. Când frişca s-a încălzit, se adaugă gelatina înmuiată separat, se amestecă bine până se topeşte complet, fără să fiarbă. Se scoate păstaia de vanilie şi se lasă să se răcească.
Pentru jeleul de căpşuni, se fierb, la foc mic, mierea de albine cu sucul strecurat de căpşuni, se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă cu gelatina topită şi se lasă la răcit. Se ia un castron de sticlă, adânc, se toarnă sucul de căpşuni cu gelatină, se adaugă căpşunile tăiate jumătăţi şi se lasă la frigider pentru a se întări puţin. Se adaugă apoi crema de smântână în strat uniform şi se lasă din nou la frigider circa o oră.
Se curăţă coaja fructelor de mango, se taie cuburi, se amestecă jumătate din ele cu apa şi mierea şi se trec prin blender. Se fierbe la foc mic, amestecând mereu, se lasă să clocotească de 4-5 ori, apoi se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Compoziţia călduţă, se amestecă bine cu gelatina dizolvată separat în apă rece şi cu fructele oprite şi se toarnă peste crema de smântână. Se pune cupola la frigider până a doua zi. În momentul servirii, se răstoarnă conţinutul castronului încât la bază să fie jeleul de mango, iar deasupra cupola cu căpşuni şi jeleul roşu.