Prăjitura Robert Redfort, un deliciu cu budincă

prajitura robert redford jpeg

Dacă ai poftă de un desert simplu la sfârşit de săptămână sau în orice altă zi, încearcă reţeta de mai jos şi vei descoperi cât de delicioasă este prăjitura Robert Redfort.

Ingrediente

150 g făină 125 g nuci tocate grosier 115 g unt nesărat, topit 230 cremă de brânză, moale, la temperatura camerei 130 g zahăr pudră 240 ml frişcă lichidă 1 litru lapte 1 plic budincă de vanilie 1 plic budincă de ciocolată nuci tocate, pentru ornat ciocolată neagră sau cu lapte rasă, pentru ornat

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi o tavă cu puţin ulei sau pulverizezi spray pentru gătit.

Într-un vas, amesteci făina, nucile şi untul topit până la omogenizare. Torni compoziţia în tava tapetată termorezistentă şi o nivelezi cu mâinile sau apăsând cu fundul unei căni. Dai la cuptorul încălzit 15 minute şi apoi laşi blatul să se răcească.

Separat, într-un bol, baţi cu mixerul crema de brânză şi zahărul până se omogenizează. Mixezi frişca până devine o spumă tare şi încorporezi jumătate din cantitatea obţinută în crema de brânză. Întinzi compoziţia peste blatul răcit şi o nivelezi cu o spatulă.

Prepari budinca de vanilie, conform indicaţiilor de pe pachet, cu 500 ml de lapte. Când s-a răcit, o întinzi peste stratul de cremă de brânză. Prepari budinca de ciocolată cu restul de lapte şi o torni, când s-a răcit, peste stratul de budincă de vanilie.

La final, întinzi cantitatea rămasă de frişcă bătută peste budincă. Dai prăjitura la frigider cel puţin 2 ore sau o laşi peste noapte. Presari nucile şi ciocolata rasă, apoi o tai în pătrate şi serveşti imediat.

Sursa + foto: www.familycircle.com

www.familycircle.com