Prăjiturele din marţipan

prajiturele martipan jpeg

Dacă ai musafiri sau prieteni în vizită poţi prepara repede aceste prăjiturele din marţipan.

Ingrediente pentru prăjiturele din marţipan

Pentru marţipan 200 g migdale decojite 200 g zahăr pudră 150 g lapte praf 4 linguri miere

250 g unt

100 g miere

3 linguriţe cafea instant

1 lingură rom

1 lingură cacao

250 g ciocolată

4 linguri ulei

Mod de preparare pentru prăjiturele din marţipan

Migdalele decojite se macină, după care se amestecă cu zahărul pudră şi cu laptele praf. Se adaugă mierea şi se frământă un „aluat” mai gros.

image

Pentru cremă, se taie bucăţi untul moale şi se pune într-un castron. Se adaugă mierea, cafeaua, cacaua şi romul. Se bat cu mixerul până se omogenizează.

image

Amestecul cu migdale se împarte în două. Se întinde o foaie cu grosimea de 5 mm. Se taie 15 cercuri de diametrul de 5 cm. Resturile de „aluat” se frământă cu a doua parte, se întinde în foaie şi se taie 15 cercuri un pic mai mari.

image

Se pune crema de cafea într-un poş şi se pun pe mijlocul cercurilor mai mici trei „bobiţe de cremă”.

image

Se acoperă cu cercurile mai mari, se presează marginile cercurilor de marţipan şi se taie marginile oval. Se apasă uşor cu un cuţit în centrul fiecărui oval. Se lasă la rece ca să se întărească.

image

Ciocolata se rade şi se topeşte pe aburi cu uleiul. Se aşază „boabele de cafea” pe un grilaj de metal şi se toarnă uşor glazură peste ele. Se dau din nou la frigider ca să se întărească.

image

sursa foto: ImageFood