Prăjiturele din marţipan
Dacă ai musafiri sau prieteni în vizită poţi prepara repede aceste prăjiturele din marţipan.
Ingrediente pentru prăjiturele din marţipan
Pentru marţipan 200 g migdale decojite 200 g zahăr pudră 150 g lapte praf 4 linguri miere
250 g unt
100 g miere
3 linguriţe cafea instant
1 lingură rom
1 lingură cacao
250 g ciocolată
4 linguri ulei
Mod de preparare pentru prăjiturele din marţipan
Migdalele decojite se macină, după care se amestecă cu zahărul pudră şi cu laptele praf. Se adaugă mierea şi se frământă un „aluat” mai gros.
Pentru cremă, se taie bucăţi untul moale şi se pune într-un castron. Se adaugă mierea, cafeaua, cacaua şi romul. Se bat cu mixerul până se omogenizează.
Amestecul cu migdale se împarte în două. Se întinde o foaie cu grosimea de 5 mm. Se taie 15 cercuri de diametrul de 5 cm. Resturile de „aluat” se frământă cu a doua parte, se întinde în foaie şi se taie 15 cercuri un pic mai mari.
Se pune crema de cafea într-un poş şi se pun pe mijlocul cercurilor mai mici trei „bobiţe de cremă”.
Se acoperă cu cercurile mai mari, se presează marginile cercurilor de marţipan şi se taie marginile oval. Se apasă uşor cu un cuţit în centrul fiecărui oval. Se lasă la rece ca să se întărească.
Ciocolata se rade şi se topeşte pe aburi cu uleiul. Se aşază „boabele de cafea” pe un grilaj de metal şi se toarnă uşor glazură peste ele. Se dau din nou la frigider ca să se întărească.
sursa foto: ImageFood