Pui Caprese la cuptor, cu brânză şi quinoa
Acest preparat bogat este extrem de gustos şi conţine, pe lângă carnea de pui, o mulţime de roşii proaspete, busuioc şi quinoa. Poţi să fierbi câteva sute de grame de piept de pui înainte, iar această carne o poţi folosi apoi în reţetă. Iar pastele le înlocuieşti cu quinoa, care aduce un plus de valoare nutriţională acestei mâncări, mai ales că micuţele seminţe absorb tot sosul.
Ingrediente
375 g carne fiartă de pui, tăiată cubuleţe 1 cană quinoa, nefiartă 2 căni supă de pui 400 g roşii tocate 2 linguri pastă de tomate 1 lingură oţet balsamic 60 ml amestec de lapte cu smântână (cantităţi egale) ½ linguriţă fulgi de ardei iute, opţional sare, după gust piper, după gust 25 g parmezan ras 115 g brânză mozzarella, rasă 150 g roşii cherry, tăiate jumătăţi 1 mână de busuioc, tocat
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Speli şi înmoi quinoa 10 minute în apă caldă. Fierbi supa de pui şi o laşi să dea în clocot , scurgi quinoa şi o răstorni în supa fierbinte. Acoperi vasul şi reduci flacăra la foc mic. Fierbi 10-15 minute. Opreşti focul şi laşi quinoa să se înmoaie 5 minute, apoi o afânezi cu o furculiţă şi o dai deoparte.
Pentru sos, combini roşiile tocate, pasta de tomate şi oţetul balsamic, la foc mediu, şi fierbi. Torni amestecul de lapte şi smântână, pui fulgii de ardei iute roşu, sare şi piper şi continui să fierbi sosul până se încălzeşte.
Într-un bol amesteci bucăţile de carne, quinoa, parmezanul şi jumătate din cantitatea de mozzarella, apoi torni sosul peste compoziţia de quinoa şi amesteci bine.
Torni compoziţia de quinoa într-o tavă de copt şi pui restul de mozzarella rasă şi roşiile tăiate.
Dai la cuptor 12-15 minute, până când se topeşte brânza şi mâncarea este pătrunsă. La final, decorezi cu busuiocul tocat şi serveşti imediat.
Sursa + foto: www.eatyourselfskinny.com