Pui în sos de brânză cu cartofi dulci, reţeta pas cu pas FOTO
Cartofii dulci au o textură cremoasă şi un gust dulce-picant, ceea ce îi face ideali pentru o reţetă savuroasă. Adaugă-i într-un preparat cu pui în sos de brânză, care va fi cu siguranţă pe gustul tuturor.
Ingrediente
1 kg cartofi dulci
75 g unt
30 g făină
1 linguriţă sare
piper, după gust
700 g smântână degresată
220 g brânză cheddar
100 g varză kale
250 g pui gătit, tăiat bucăţele
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 176 °C. Înţepi cartofii din loc în loc cu o furculiţă. Îi dai la cuptor într-o tavă, cu tot cu coajă, aproximativ 50-60 de minute. Laşi la răcit aproximativ 20 de minute, apoi îi cureţi.
Topeşti untul, la foc mediu. Încorporezi în el făina, sare şi piper. Laşi pe foc până se omogenizează compoziţia, amestecând din când în când. Pui smântâna şi mai amesteci pe foc 5-7 minute, până ce începe să se îngroaşe. Adaugi jumătate din cantitatea de brânză rasă.
Separat, combini într-un bol cartofii tăiaţi rondele, sosul de smântână, varza şi carnea de pui.
Aşezi într-o tavă. Presari uniform restul de brânză. Dai la cuptor, timp de 25-30 de minute, până ce brânza se topeşte complet. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa https://www.pillsbury.com