Reţeta clasică de spaghete carbonara
Cel mai probabil ai deja toate ingredientele în bucătărie pentru a prepara aceste paste simple şi incredibil de delicioase. Merită să încerci această reţetă clasică de spaghete carbonara.
Ingrediente
500 g spaghete 8 gălbenuşuri 150 g bacon, tăiat cuburi mici 40 g parmezan dat prin răzătoare (plus mai mult, pentru ornat) sare grunjoasă piper negru măcinat
Mod de preparare
Fierbi apă într-o oală mare şi adaugi o cantitate generoasă de sare. Adaugi spaghetele şi le fierbi aproximativ 7-9 minute, potrivit instrucţiunilor de pe pachet. Păstrezi 120 ml din apa în care au fiert spaghetele, apoi le scurgi.
Într-un bol, amesteci gălbenuşurile, puţin piper negru măcinat şi parmezanul. Sotezi baconul într-o tigaie, până devine crocant, iar grăsimea s-a scurs din el. Amesteci spaghetele în tigaia cu baconul prăjit, până când sunt acoperite de grăsimea care s-a scurs.
Transferi pastele într-un bol mare, torni jumătate din cantitatea de apă, adaugi amestecul de ouă şi omogenizând ingredientele foarte repede, astfel încât ouăle să nu se întărească. Amesteci până când compoziţia devine cremoasă şi groasă şi, dacă este nevoie, mai torni din apa în care au fiert pastele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi serveşti spaghetele carbonara cu mai mult parmezan, dacă doreşti.
Sursa + foto: kitchenstories.io
Spaghete cu pui şi roşii uscate. Reţetă cu sos cremos
Spaghete cu pui şi roşii uscate. Reţetă cu sos cremos
Spaghete bolognese cu pui. Reţeta Marthei Stewart