Reţetă de prăjitură ora 12

reteta prajitura ora 12 jpeg

Un adevărat festin poate fi această reţetă de prăjitură ora 12, o reţetă care impresionează atât prin aspect cât şi prin gust. Orice sărbătoare în familie, ori de alt tip poate fi sărbătorită chiar de la miezul nopţii cu acest tort.

Reţetă de prăjitură ora 12 - Ingrediente

Pentru blat

150 g făină 6 ouă 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 2 linguri cacao coaja de la 1 lămâie 2 linguriţe praf de copt 50 g amidon

Pentru cremă

1 l lapte

6 gălbenuşuri

200 g făină

200 g zahăr

1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru decor

200 g nuci măcinate

200 g fructe confiate

1 tabletă ciocolată neagră

Reţetă de prăjitură ora 12 - Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile le baţi cu 100 g de zahăr până devin o cremă. Pui zahărul vanilat şi coaja de lămâie rasă. Separat, baţi albuşurile cu restul de zahăr, apoi le adaugi la gălbenuşuri.Amesteci făina cu praful de copt, cacaua şi amidonul şi le încorporezi în compoziţia de ouă. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute sau până trece testul scobitorii.Pentru cremă, pui la fiert jumătate din cantitatea de lapte. Baţi gălbenuşurile cu zahărul, făina şi adaugi, treptat, restul de lapte şi esenţa de vanilie. Când laptele de pe foc fierbe, torni compoziţia de gălbenuşuri, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Când se îngroaşă, opreşti focul.

Blatul de tort răcit îl împarţi în două. Cu crema de vanilie ungi fiecare foaie şi îmbraci tortul pe exterior. Acest tort cu cremă de vanilie îl decorezi pe margini cu nucile măcinate şi îl ornezi, după gust, cu fructele confiate şi din ciocolată tai limbile ceasului.Dai prăjitura ora 12 la frigider 2-3 ore înainte să o serveşti.