Reţeta zilei de luni. Curcan fript

16 02 curcan umplut jpeg

Prieten cu Anton Pann şi cu mulţi cărturari români de la jumătatea veacului al XIX-lea, J.C. Hinţescu era de fapt sas - pe numele său real: Hintz -, librar în Şcheii Braşovului.

Era însă împătimit după tot ceea ce venea din lumea românească, fapt pentru care publică, înaintea lui Anton Pann, o culegere de proverbe ale românilor, în două volume, iar mai târziu vrea să redacteze o carte de bucate în care adaugă reţetelor româneşti pe cele germane, maghiare şi franceze. Din această carte, tipărită la Braşov în 1874 am ales pentru voi reţeta de Curcan fript.

Curăţa un curcan bine hrănit, îl săra şi îl lăsa să stea vreo 4 ore, ungându-l în interior şi în exterior cu sare şi unt proaspăt.

Citeşte continuarea reţetei pe ANTENA SATELOR

Citeşte continuarea reţetei pe ANTENA SATELOR



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg