Ruladă de carne cu ciuperci

Rulada de carne jpeg

Un deliciu pentru masa de prânz.

Ingrediente:

800 g cotlet de porc fără os 400 g ciuperci 10 felii bacon sare piper cimbru 6 căţei de usturoi 2 linguri ulei pentru călit 1 lingură ulei pentru uns tava

Mod de preparare:

Tai cotletul în aşa fel încât să obţii o bucată dreaptă şi o baţi cu ciocanul de şniţele. O dai cu sare şi piper după gust. Speli ciupercile şi le tai pe lung. Cureţi căţeii de usturoi şi îi zdrobeşti. Încingi ulei în tigaie şi pui ciupercile la călit, apoi adaugi usturoiul, sare şi piper. Laşi să se combine aromele, opreşti focul şi aştepţi să se răcorească puţin.

Aşezi ciupercile pe felia de carne, fâşiile de bacon, rulezi strâns şi legi bucata de carne cu o sfoară. Ungi o tavă cu ulei, pui ruloul, presari cimbru şi îl înveleşti în folie de aluminiu. Dai la cuptorul încins pentru o oră. După expirarea timpului, scoţi folia şi aşezi rulada din nou în cuptor. O stropeşti cu zeama lăsată de carne şi o ţii până când se rumeneşte frumos. După ce s-a răcorit, scoţi sfoara, o tai felii şi o poţi servi.

Dificultate medie

6 porţii

Timp de preparare: 2h