Ruladă de caşcaval cu creveţi
O ocazie specială cere o mâncare specială. Cadoul nostru, în avans, este această reţetă festivă pe care te invităm să o prepari pentru zilele de Crăciun sau pentru Revelion.
Ingrediente
520 g foi de gelatină 3 fire ceapă verde 250 g codiţe de creveţi congelaţi 100 g maioneză 100 g brânză de vaci 1 linguriţă hrean ras 500 g caşcaval 1 lingură unt pătrunjel verde tocat sare
Mod de preparare
Pui gelatina la înmuiat în apă rece, după care o topeşti, dar fără să o dai în clocot. Creveţii dezgheţaţi şi spălaţi îi tragi în unt 2-3 minute. Cureţi ceapa verde, o tai mărunt şi o pui într-un bol de metal. Adaugi maioneza, brânza de vaci, hreanul şi sare, după gust. Aşezi vasul pe baie de aburi, adaugi gelatina topită în el, creveţii (opreşti câţiva pentru decor), laşi să se încălzească puţin, după care dai deoparte.
Pui caşcavalul ras într‑o pungă mai groasă, o scufunzi într-o oală cu apă fiartă şi o laşi până când caşcavalul se topeşte. Îl aşezi pe o folie şi-l întinzi într-un dreptunghi gros
de circa 5 mm grosime.
Aşezi compoziţia cu creveţi pe centru şi rulezi. Înveleşti rulada în folie şi o dai la frigider ca să se întărească. Scoţi rulada din folie, o aşezi pe un platou şi o decorezi cu creveţii opriţi şi pătrunjel verde tocat mărunt.
sursa foto: Profimedia