Ruladă de curcan în aluat de brânză
Ruladele din carne sunt spectaculoase, nu se fac aşa de greu cum pare şi vor întregi orice masă festivă sau nu!
Ingrediente
2 bucăţi piept de curcan (600 g) 2 linguri ulei 1 praz 8 felii de bacon 1 ou sare piper
Pentru aluat
75 g nucă măcinată
250 g brânză de vaci
250 g făină
8 linguri lapte
100 ml ulei
1 praf de sare
Pentru garnitură
150 g ciuperci champignon
150 g broccoli
100 g praz
1 lingură unt
piper
1 linguriţă suc de lămâie
sare
Mod de preparare
Condimentezi cu sare şi piper bucăţile de piept şi le rumeneşti uşor, pe ambele părţi, în două linguri de ulei încins, după care le laşi să se răcească. Cureţi prazul, îl desfaci în
frunze lungi şi le opăreşti în apă fiartă cu sare. Le scurgi şi le clăteşti sub jet de apă rece.
Pentru aluat, amesteci nuca măcinată cu brânza de vaci, laptele, făina, uleiul, un praf de sare şi frămânţi. Îl împarţi în jumătate şi întinzi două foi. Acoperi bucăţile de carne
cu felii de bacon şi cu frunze de praz şi le îmbraci în aluat, prinzând la capete.
Le ungi cu ou bătut şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 30-40 de minute.
Desfaci broccoli bucheţele şi îl fierbi în apă cu sare cinci minute. Tai prazul şi ciupercile bucăţi mai mari şi le pui la călit în unt. Le laşi până se înmoaie, după care adaugi broccoli, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi mai laşi 2-3 minute. Opreşti focul şi pui zeama de lămâie. Le serveşti alături de rulada de curcan tăiată felii.
sursa foto: profimedia