Ruladă de miel cu ciuperci

rulada miel ciuperci jpeg

Pentru masa festivă din Noaptea de Înviere poţi pregăti această ruladă de miel cu ciuperci şi nu vei da greş când o vei servi invitaţilor tăi.

Ingrediente pentru ruladă de miel cu ciuperci

1 kg pulpă dezosată de miel 150 g burtă de miel fiartă 4 chifle mici 200 ml lapte 4 ouă 100 g bacon 100 g ciuperci 100 g şuncă afumată 100 ml ulei 200 ml vin alb piper măghiran câteva frunze de rozmarin sare

Mod de preparare pentru ruladă de miel cu ciuperci

Se pune burta de miel tăiată fâşii într-un castron împreună cu şunca afumată tăiată bucăţi. Chiflele se pun la înmuiat în lapte, iar ciupercile se taie felii şi se călesc într-o lingură de ulei încins împreună cu baconul tăiat bucăţi. După ce se răcesc, se adaugă în castron peste burtă şi şunca afumată. Se pun pâinea înmuiată şi stoarsă, ouăle şi se condimentează cu sare, piper şi măghiran, după gust. Se amestecă toate şi se lasă să se odihnească 30 de minute.

Pulpa de miel se întinde cu ajutorul unui cuţit, se bate cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu ­sare şi piper, ­după gust. Se aşază umplutura şi se rulează strâns bucata de carne. Se leagă cu aţă alimentară şi se prăjeşte uşor în ulei încins pe toate părţile.

Se aşază ­într‑un vas termorezistent, se presară cu rozmarin tocat, se toarnă vinul şi se dă la cuptor. Se lasă să se rumenească bine, stropind-o din când în când cu sosul din vas. Rulada de miel cu ciuperci se serveşte cu legume fierte sau cu ce fel de garnitură preferaţi.