Rulouri de lasagna cu cremă de brânză FOTO
Aşa poţi obţine o combinaţie de arome atrăgătoare! Dacă nu ai probleme de digestie, mănâncă roşia cu tot cu coajă pentru că ea conţine cea mai mare cantitate de antioxidanţi şi betacaroten.
Ingrediente (1 tavă)
10 foi lasagna 150 g şuncă 500 g urdă 40 g unt 1 gălbenuş 4 linguri caşcaval ras 1 lingură ulei 2 pumni frunze busuioc 5 roşii bine coapte sare piper 2 cepe 2 morcovi
Mod de preparare
Tai şunca mărunt, amesteci cu urda frecată cu unt, cu gălbenuşul, jumătate din caşcavalul ras, sare şi piper, după gust.
Separat, opăreşti foile de lasagna până se înmoaie, le scurgi de apă şi le umpli pe fiecare cu compoziţia de brânză preparată peste care pui frunze de busuioc. Le aşezi într-un vas termorezistent uns cu unt.
Tai ceapa şi morcovii mărunt şi îi căleşti în puţin ulei. Roşiile le opăreşti câteva secunde în apă clocotită, după care le cureţi de coajă. Le tai mărunt, le pui peste ceapă şi morcovi şi presari câteva frunze de busuioc. Laşi câteva minute să se combine aromele.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi torni sosul în vasul termorezistent în care ai pus foile de lasagna. Presari restul de caşcaval ras şi introduci vasul în cuptorul bine încins circa 35-40 de minute. Le serveşti calde.