Stufat de miel
Unii zic că nu se poate masă de Paşte fără stufat de miel. Aşa că vă oferim o reţetă de stufat de miel aşa cum a preparat-o chef Cristi Ghimpu la restaurantul Aqua Ballroom Militari.
Ingrediente pentru stufat de miel
1 kg carne de miel 7 legături ceapă verde 7 legături usturoi verde 250 ml suc de roşii 2 linguri ulei 1 lingură făină sare 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel piper
Mod de preparare pentru stufat de miel
Speli carnea de miel, îi îndepărtezi pieliţele şi grăsimea, o tai şi o frigi în uleiul încins. După ce s-a rumenit, torni apă fierbinte şi laşi la fiert acoperit.
Amesteci sucul de roşii cu făina şi laşi deoparte. Speli şi cureţi ceapa şi usturoiul verde. Împleteşti verdeaţa astfel: un fir de ceapă, unul de usturoi, apoi le înnozi sub formă de colăcei şi îi opăreşti câteva secunde în apă fierbinte. Îi pui peste carne, îi laşi 10 minute, apoi torni sucul de roşii şi potriveşti de sare şi piper. Laşi să clocotească şi, dacă s-a fiert carnea, opreşti focul şi presari verdeaţa tăiată fin.
Sfat: Dacă vrei să serveşti într-un mod inedit stufatul, procedezi astfel: speli bine câţiva dovlecei rotunzi, îi scobeşti şi îi umpli cu stufat. Vei fi foarte mulţumită, pentru că rezultatul este delicios.
foto: Sorin Stana