Tartă cu cremă de brânză şi ciocolată
Toată magia preparării prăjiturilor cu ciocolată stă în combinarea ingredientelor din care poţi obţine cele mai inedite gusturi. De această data vă prezentăm o minunată reţetă de tartă cu cremă de branză şi ciocolată.
Ingrediente
Pentru blat
250 g făină 150 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 6 linguri apă 3 linguri cacao 1 vârf cuţit de sare
Pentru cremă
200 g brânză de vaci
150 g zahăr
3 ouă
150 g ciocolată
coaja de la 1 lămâie
Pentru glazură
20 g unt
200 g ciocolată
200 g frişcă lichidă
Pentru decor
fâşii de ciocolată neagră şi albă
Mod de preparare
Pentru blat, baţi untul ţinut la temperatura camerei cu zahărul până devine o cremă. Adaugi oul şi mixezi până se încorporează. Torni apa puţin câte puţin, amestecând continuu, apoi pui făina, cacaua şi sarea. Aluatul de tartă moale şi lipicios pe care l-ai obţinut îl ţii la frigider 4-5 ore.
Pentru crema de brânză şi ciocolată, freci brânza cu zahărul până devine pufoasă. Încorporezi ouăle treptat, apoi adaugi ciocolata tăiată bucăţi mici şi coaja de lămâie, amestecând până devine o masă omogenă.
Scoţi aluatul de tarta din la frigider, îl aşezi într-o tavă de tartă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 20 de minute. Apoi torni crema de brânză şi dai tava iar la cuptor încă 15-20 de minute.
Între timp, pregăteşti glazura de ciocolata. Torni într-un vas, pe baie de aburi, frişca lichidă cu ciocolata. Amesteci până când se topeşte ciocolata, dai vasul la o parte de pe foc şi adaugi untul. Omogenizezi bine şi, când ajunge de consistenţa unei smântâni groase, iar prăjitura cu crema de brânză e răcită, torni glazura şi o nivelezi.
Decorezi, după gust, cu fâşiile de ciocolată neagră şi albă şi o dai această tartă cu cremă de brânză şi ciocolată la rece câteva ore.
Tarta cu pere si crema de iaurt
Tarta cu pere si crema de iaurt
Gogosi din branza si ciocolata
Gogosi din branza si ciocolata
sursa foto: StockFood