Tartă cu varză de Bruxelles
Metoda cea mai des întâlnită pentru a prepara varza de Bruxelles este fierberea. Dar se poate consuma şi crudă, în salată sau în alte preparate cum estea această tartă. Este foarte gustoasă şi gratinată.
Ingrediente (4 porţii)
Pentru aluat
300 g făină
3 linguri ulei
1 lingură drojdie uscată
200 ml apă
1 lingură zahăr
1 praf de sare
Pentru umplutură
800 g varză de Bruxelles
150 g unt
200 g făină
1 l lapte
6 ouă
100 g caşcaval
50 g pesmet
sare
piper
Mod de preparare: Pentru umplutură amesteci untul, lapte, devin un sos gros, pe care îl laşi la răcit. Când este doar călduţ adaugi gălbenuşurile, sare şi piper, după gust.
Fierbi verzele în apă, clocotită cu sare, le scurgi bine şi le amesteci cu sosul după care adaugi albuşurile bătute spumă tare şi amesteci uşor., Frămânţi un aluat din toate ingredientele şi
îmbraci o formă unsă şi tapetată cu pesmet.
Torni compoziţia, razi deasupracaşcaval şi introduci la cuptor pentru 40 de minute.