Tartă cu varză de Bruxelles

1365609197 0098tarta 20rafinata jpeg

Metoda cea mai des întâlnită pentru a  prepara varza de Bruxelles este fierberea. Dar se poate consuma şi crudă, în salată sau în alte preparate cum estea această tartă. Este foarte gustoasă şi gratinată.

Ingrediente (4 porţii)

Pentru aluat

300 g făină

3 linguri ulei

1 lingură drojdie uscată

200 ml apă

1 lingură zahăr

1 praf de sare

Pentru umplutură

800 g varză de Bruxelles

150 g unt

200 g făină

1 l lapte

6 ouă

100 g caşcaval

50 g pesmet

sare

piper

Mod de preparare: Pentru umplutură amesteci untul, lapte, devin un sos gros, pe care îl laşi la răcit. Când este doar călduţ adaugi gălbenuşurile, sare şi piper, după gust.

Fierbi verzele în apă, clocotită cu sare, le scurgi bine şi le amesteci cu sosul după care adaugi albuşurile bătute spumă tare şi amesteci uşor., Frămânţi un aluat din toate ingredientele şi

îmbraci o formă unsă şi tapetată cu pesmet.

Torni compoziţia, razi deasupracaşcaval şi introduci la cuptor pentru 40 de minute.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg