Tartă de dovleac cu mascarpone
Profită din nou de dovleac şi găteşte această delicioasă reţetă de tartă cu brânză şi dovleac.
Ingrediente pentru 1 tartă de dovleac cu mascarpone
Pentru aluat 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 praf de sare coajă rasă de lămâie
300 g piure de dovleac
250 g brânză de vaci
3 ouă
150 g zahăr
½ linguriţă ghimbir ras
1 linguriţă nucşoară
1 linguriţă scorţişoară măcinată
zahăr pudră
frunze de mentă
Mod de preparare pentru 1 tartă de dovleac cu mascarpone
Amesteci, într-un castron, făina, sarea, zahărul şi coajă rasă de lămâie. Adaugi gălbenuşurile şi untul tăiat bucăţele şi frămânţi până se formează un aluat sfărâmicios. Îl înfăşori în folie şi îl laşi câteva ore la rece.
Cureţi dovleacul de seminţe, îl tai felii şi îl coci la cuptor. Când este copt, îndepărtezi coaja, îl laşi la scurs de zeamă în strecurătoare, apoi îl presezi sub formă de piure. Amesteci piureul de dovleac cu zahărul, brânza mascarpone, ouăle, ghimbirul, scorţişoara şi nucşoara.
Întinzi o foaie de aluat şi îmbraci o formă de tartă cu pereţi cu tot. Înţepi în mai multe locuri cu furculiţa, apoi torni umplutura. O introduci în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Tarta este gata când trece testul cu scobitoarea. După ce se răceşte, porţionezi tarta de dovleac cu mascarpone şi o serveşti pudrată cu zahăr şi decorată cu frunze de mentă.