Terină cu brânză şi somon

terina cu branza si somon jpeg

Invitaţii tăi vor fi foarte încântaţi dacă vor fi răsfăţaţi cu o felie din această terină la aperitiv.

Ingrediente 1 pâine albă toast 350 g file de somon afumat 1 legătură de pătrunjel 1 tijă subţire de praz sau 2-3 fire de ceapă verde 2 tije tinere de ţelină 1 legătură de mărar 2 linguri de capere 800 g urdă 200 g brânză topită 3 linguri de lapte 280 g brânză Feta 10 g gelatină lămâie verde 1 ou fiert 3-4 linguriţe boia frunze de busuioc 1 gogoşar în oţet 1 ardei gras verde potrivit sare piper

Mod de preparare

Tai coaja feliilor de pâine. Tapetezi cu folie de plastic o formă de tort cu inel detaşabil. Acoperi baza tăvii cu miez de pâine.

Omogenizezi urda cu brânza topită. Adaugi verdeaţa, prazul sau ceapa tocate şi amesteci bine. Condimentezi cu sare şi piper. Acoperi feliile de pâine din formă cu jumătate din amestecul de brânză. Uniformizezi cu o spatulă de silicon şi apoi acoperi cu un strat de file de somon (circa 250 g). Toci caperele (păstrezi câteva şi pentru decor) şi le presari peste peşte. Torni amestecul de brânză rămas, uniformizezi şi mai adaugi un strat de felii de pâine fără coajă.

Tai cubuleţe gogoşarul şi ardeiul gras. Pasezi brânza Feta într-un bol, adaugi laptele, boiaua şi cubuleţele de ardei gras şi gogoşar. Pui gelatina preparată conform indicaţiilor de pe pachet şi amesteci bine pentru omogenizare.

Torni compoziţia de brânză în formă şi uniformizezi cu spatula de silicon. Dai la rece circa 12 ore. Scoţi terina din formă pe un platou şi o decorezi în momentul servirii cu jumătăţi de ou fiert, capere, o feliuţă de lămâie, frunze de busuioc, file de somon şi boia.