Terină de vinete cu ardei şi brânză

terina de vinete cu ardei si branza jpeg

Preparate cu ulei de măsline şi usturoi, vinetele sunt incluse în celebra dietă mediteraneană, despre care se spune căeste benefică pentru sănătate şi că măreşte speranţa de viaţă. Pot fi mâncate înăbuşite, coapte, prăjite sau fripte la grătar. Noi avem pentru voi o altă propunere: o terină de vinete cu ardei şi brânză. Cum se face? Afli mai jos

Terină de vinete cu ardei şi brânză

2 vinete mari 2 linguri ulei de măsline 1 kg ardei gras roşu 500 g brânză de capră 100 g unt pătrunjel pentru servit

Terină de vinete cu ardei şi brânză - Preparare

Coci ardeii, îi iei de pe flacără pe măsură ce se coc, îi pui într-un vas acoperit şi îi presari cu sare. După ce l-ai luat de pe foc şi pe ultimul ardei începi să cureţi de coaja arsă primul ardei. Laşi apoi ardeii deoparte să se scurgă. Cureţi vinetele de coajă şi tai miezul cubuleţe, pe care le sotezi puţin în unt topit. Potriveşti gustul de sare (nu prea multă, căci are şi brânza) şi piper. Într-un vas de ceramică de formă lunguiaţă pui un strat de folie de plastic, laşi folia să curgă şi peste margini şi începi să pui straturi: primul de ardei copt, al doilea de vinete, iar ardei copt, brânza pe care o laşi bucată întreagă, ardei copt, vinete şi ultimul strat de ardei copt.

Acoperi cu folia şi pui vasul într-o tavă mai mare pe care o umpli cu apă până la jumătatea înălţimii vasului. Dai la cuptor să fiarbă la bainmarie pentru 90 de minute. Scoţi vasul din cuptor, îl laşi să se răcească complet, răstorni conţinutul şi înlături folia. Serveşti terina de vinete cu ardei şi brânză cu pătrunjel tocat mărunt.