Tort caramel de biscuiţi şi cu brânză de vaci

tort biscuiti caramel branza de vaci jpeg

Numai când vezi ce nume are şi deja îţi ploauă în gură! Toate ingredientele astea la un loc, plus multe altele fac din acest tort un adevărat deliciu.

Ingrediente

Pentru aluat 250 g biscuiţi cu cacao 150 g unt 2 ouă 1 esenţă de rom

500 g brânză de vaci

200 g zahăr

5 ouă

1 plic praf budincă de vanilie

250 g miez de nucă

2 linguri făină

1 pahar miere

1 pahar smântână

1/2 pahar zahăr pudră

1 lingură pudră de cacao

200 g zahăr pudră

1 albuş

zeama unei lămâi

Cum se prepară

Pentru blat, se dau biscuiţii prin maşina de tocat şi se amestecă cu untul moale, esenţa de rom şi ouăle. Brânza de vaci se mixează cu zahărul, praful de budincă, gălbenuşurile şi făina. Albuşurile se bat spumă tare şi se încorporează în amestecul de brânză. La final, se amestecă uşor miezul de nucă zdrobit. Se unge o formă de tort detaşabilă cu unt şi se aşază amestecul de biscuiţi, apăsând bine. Se toarnă compoziţia de brânză şi se introduce la cuptor pentru 45-50 de minute.

Separat, se freacă bine mierea cu zahărul pudră, se adaugă pudra de cacao, smântâna şi se pune compoziţia pe foc, amestecând continuu până se îngroaşă şi ajunge la o culoare cafeniu deschis. Se întinde în strat uniform deasupra prăjiturii şi se lasă să se răcească. Se bate albuşul cu zahărul adăugat treptat. Din timp în timp, se adaugă zeamă de lămâie şi se bate în continuare, până se obţine o compoziţie omogenă. Se toarnă imediat peste tort, întinzându-se cu ajutorul unui cuţit. Se decorează cu jumătăţi de nucă şi se serveşte după ce stă câteva ore la rece.