Tort cu blat de păstârnac FOTO

tort cu blat de pastarnac profimedia 0174026956 jpeg

Un desert delicios şi inedit numai bun de încercat. Urmează paşii şi nu vei da greş! Pentru acest tort cu blat de păstârnac, ca să obţii o frişcă tare, ţine smântâna la frigider înainte de a o mixa. Foloseşte mere cu coaja verde, pentru că sunt mai aromate. Dacă vrei, poţi prepara tortul cu zahăr alb, în loc de brun, însă trebuie să ţii cont că e mai dulce.

Ingrediente (1 tavă)

3 rădăcini păstârnac

1 măr

1 portocală

100 g nuci

1 pachet unt

2 linguri zahăr brun

3 ouă

1 plic praf de copt

500 g făină

250 g smântână pentru frişcă

2 linguri zahăr pudră

esenţă rom

1 pliculeţ întăritor frişcă

Mod de preparare

Cureţi păstârnacul şi mărul şi le dai prin răzătoare. Speli portocala, dai coaja prin răzătoare, după care o tai în două. Faci un suc din cele două jumătăţi. Pui păstârnacul şi mărul răzuite într-un bol, peste care adaugi coaja de portocală şi sucul. Mărunţeşti nucile şi le adaugi în vasul cu păstârnacul şi mărul răzuite.

image

Într-un vas, pui untul, peste care adaugi 2 linguri de zahăr brun. Pui ouăle pe rând şi mixezi. La final, adaugi esenţă de rom.

image

Separat, amesteci făina cu praful de copt, apoi o torni în vasul în care ai mixat untul cu ouăle. Amesteci şi adaugi şi păstârnacul şi mărul răzuite. Tapetezi cu hârtie de copt o formă rotundă cu pereţii detaşabili şi torni compoziţia. Laşi la copt 35 de minute sau până trece testul scobitorii.

image

Într-un bol, pui smântâna, 1 lingură zahăr pudră şi esenţă de rom. Mixezi până obţii frişca, adaugi întăritorul, bătând continuu. Tai blatul în 2 părţi şi întinzi frişca. Peste stratul de frişcă pui şi celălalt blat. Ornezi cu zahăr pudră.

image

foto: profimedia