Tort cu blat de păstârnac FOTO
![tort cu blat de pastarnac profimedia 0174026956 jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-f/f1c8cce8-8ba8-4ac2-b29b-8f8ff238d8a8/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D673%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Un desert delicios şi inedit numai bun de încercat. Urmează paşii şi nu vei da greş! Pentru acest tort cu blat de păstârnac, ca să obţii o frişcă tare, ţine smântâna la frigider înainte de a o mixa. Foloseşte mere cu coaja verde, pentru că sunt mai aromate. Dacă vrei, poţi prepara tortul cu zahăr alb, în loc de brun, însă trebuie să ţii cont că e mai dulce.
Ingrediente (1 tavă)
3 rădăcini păstârnac
1 măr
1 portocală
100 g nuci
1 pachet unt
2 linguri zahăr brun
3 ouă
1 plic praf de copt
500 g făină
250 g smântână pentru frişcă
2 linguri zahăr pudră
esenţă rom
1 pliculeţ întăritor frişcă
Mod de preparare
Cureţi păstârnacul şi mărul şi le dai prin răzătoare. Speli portocala, dai coaja prin răzătoare, după care o tai în două. Faci un suc din cele două jumătăţi. Pui păstârnacul şi mărul răzuite într-un bol, peste care adaugi coaja de portocală şi sucul. Mărunţeşti nucile şi le adaugi în vasul cu păstârnacul şi mărul răzuite.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34906/18419892/1/pasul-116.jpg?width=900)
Într-un vas, pui untul, peste care adaugi 2 linguri de zahăr brun. Pui ouăle pe rând şi mixezi. La final, adaugi esenţă de rom.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34906/18419892/2/pasul-217.jpg?width=900)
Separat, amesteci făina cu praful de copt, apoi o torni în vasul în care ai mixat untul cu ouăle. Amesteci şi adaugi şi păstârnacul şi mărul răzuite. Tapetezi cu hârtie de copt o formă rotundă cu pereţii detaşabili şi torni compoziţia. Laşi la copt 35 de minute sau până trece testul scobitorii.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34906/18419892/3/pasul-316.jpg?width=900)
Într-un bol, pui smântâna, 1 lingură zahăr pudră şi esenţă de rom. Mixezi până obţii frişca, adaugi întăritorul, bătând continuu. Tai blatul în 2 părţi şi întinzi frişca. Peste stratul de frişcă pui şi celălalt blat. Ornezi cu zahăr pudră.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34906/18419892/4/pasul-415.jpg?width=900)
foto: profimedia