Tort cu ciocolată şi piersici
Cine ar refuza un desert cu multă ciocolată şi cu fructe? Dar cine ar refuza un tort cu ciocolată şi piersici? Nimeni, vă zicem noi. Aşa-i că v-am dat o idee bună?
Ingrediente pentru tort cu ciocolată şi piersici
Pentru blat 200 g unt 100 ml apă 250 g făină 1 praf de copt 200 g zahăr 3 ouă 75 ml smântână
50 g ciocolată neagră
100 g unt
100 g zahăr pudră
1 lingură esenţă de vanilie
1 borcan compot de piersici
100 ml smântână dulce
100 g ciocolată neagră
2 linguri zahăr pudră
1 lingură esenţă de rom
Mod de preparare pentru tort cu ciocolată şi piersici
Pui piersicile într-o strecurătoare şi le laşi să se scurgă bine. Lichidul îl păstrezi. Pentru aluat, pui la foc untul cu apa, până se topeşte untul. Dai deoparte. Amesteci făina
cu zahărul şi cu praful de copt. Baţi ouăle cu smântâna şi le încorporezi în unt, apoi pui făina în ploaie, amestecând uşor, de jos în sus. Torni compoziţia într-o formă rotundă
cu inel detaşabil şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.
Pentru cremă, mixezi untul cu zahărul până devine cremos. Topeşti ciocolata, pe baie de aburi, o amesteci cu esenţa de vanilie şi o încorporezi în unt. Pentru glazură, amesteci toate ingredientele şi le pui pe foc până se topesc. Stingi focul şi laşi puţin să se răcească. Tai blatul în jumătate şi-l însiropezi cu compot. Întinzi crema de ciocolată peste prima felie de blat, apoi pui câteva piersici şi aşezi cealaltă jumătate de blat, o însiropezi, iar deasupra torni glazura. Decorezi după imaginaţie.
sursa foto: Profimedia