Tort cu cremă de brânză şi căpşuni FOTO
Indiferent de ocazie, dăruieşte din toată inima celui drag un tort special, preparat cu dragoste.
Ingrediente
Pentru blat
3 ouă 75 g făină 75 g amidon 30 g unt 150 g zahăr 1 linguriţă praf de copt coaja de la 1 lămâie
Pentru cremă
200 g căpşuni
100 g zahăr
200 g brânză de vaci
50 g smântână
1 plic gelatină
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru decor
200 g frişcă
100 g fulgi de migdale
4 căpşuni
Preparare
Baţi ouăle cu zahărul şi coaja de lămâie până când capătă o consistenţă cremoasă. Separat, amesteci amidonul cu făina şi cu praful de copt şi încorporezi în crema de ouă. Adaugi untul topit, omogenizezi şi torni compoziţia într-o tavă tapetată. Ţii blatul la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi îl laşi la răcorit.
Pentru cremă, pasezi căpşunile cu jumătate din cantitatea de zahăr. Freci brânza de vaci bine scursă cu restul de zahăr, esenţa de vanilie şi smântâna, apoi adaugi piureul de căpşuni şi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Torni crema peste blat şi nivelezi. Dai tortul la frigider cel puţin 2 ore, apoi îl scoţi din formă.
Baţi frişca până când se întăreşte şi îmbraci tortul cu ea. Îl decorezi cu fulgi de migdale prăjiţi şi felii de căpşuni, apoi îl dai din nou la rece.