Tort cu dovleac şi cremă de brânză
Garantăm rezultatul şi nu vă păcălim că acesta este unul dintre cele mai bune sdeserturi pe care le-am mâncat. Aşa că merită să încercaţi şi voi.
Ingrediente
Pentru blat
300 g piure de dovleac 300 g făină 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 6 ouă 150 g unt 150 ml lapte dulce 1 praf de copt 1 praf de sare
Pentru cremă
250 g brânză de vaci cremoasă
200 ml frişcă naturală
100 g zahăr pudră
1 pliculeţ zahăr vanilat
Pentru decor
100 g zahăr
2 linguri frişcă lichidă
50 g alune (rumenite uşor în cuptor)
Se curăţă dovleacul, se taie bucăţi şi se fierbe până se înmoaie. Se scurge apa în care a fiert şi se presează până se obţine un piure. Se lasă la răcit.
Separat, se mixează untul cu zahărul şi zahărul vanilat până devine o compoziţie cremoasă. Se adaugă un praf de sare, ouăle pe rând, laptele, piureul de dovleac şi, apoi, în ploaie, făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine până se omogenizează perfect. Se toarnă aluatul într-o formă rotundă, tapetată cu folie specială de copt şi se coace circa 45 de minute în cuptorul preîncălzit.
Între timp, se mixează brânza cu zahărul şi zahărul vanilat, se încorporează frişca naturală şi se pune la frigider până este gata blatul. Separat, se caramelizează 100 g zahăr, se stinge cu frişca lichidă şi se amestecă cu alunele rumenite uşor în cuptor şi zdrobite grosier.
După răcire, se taie blatul în patru felii orizontale, se pune crema de brânză între ele şi se decorează cu alunele caramelizate, aşezate deasupra. Se lasă la rece câteva ore înainte de a fi servit.
sursa foto: Shutterstock