Tort cu lămâie
Este un tort de lămâie mai special, deoarece conţine mult ulei de măsline, care-i oferă un gust deosebit.
De ce ai nevoie pentru tort cu lămâie
Pentru glazură
50 g unt
150 g zahăr brun
1 lămâie
Pentru blat
coaja de la 2 lămâi
200 g zahăr
100 g iaurt
3 ouă
3 linguri zeamă de lămâoe
400 g făină
1 lingură seminţe de mac
1 plic praf de copt
1 praf de sare
100 ml ulei de măsline
Cum se prepară tort cu lămâie
Dai drumul la cuptor. Topeşti untul într-o tavă rotundă. Pui zahărul brun şi o lămâie tăiată felii.
Separat, combini coaja de lămâie cu zahărul, până capătă o consistenţă nisipoasă. Încorporezi iaurtul, zeama de lămâie şi ouăle. În alt vas amesteci făina, seminţele de mac, praful de copt şi sarea. Încorporezi ingredientele uscate peste cele ude şi amesteci. La final, torni uleiul. Pui compoziţia peste glazura din tavă şi dai tortul la cuptor 45-50 de minute. Îl laşi să ajungă la temperatura camerei înainte să-l tai.
Îl păstrezi la frigider, acoperit.
Sursa foto http://inquiringchef.com/