Tort cu lămâie

tort cu lamaie jpeg

Este un tort de lămâie mai special, deoarece conţine mult ulei de măsline, care-i oferă un gust deosebit.

De ce ai nevoie pentru tort cu lămâie

Pentru glazură

50 g unt

150 g zahăr brun

1 lămâie

Pentru blat

coaja de la 2 lămâi

200 g zahăr

100 g iaurt

3 ouă

3 linguri zeamă de lămâoe

400 g făină

1 lingură seminţe de mac

1 plic praf de copt

1 praf de sare

100 ml ulei de măsline

Cum se prepară tort cu lămâie

Dai drumul la cuptor. Topeşti untul într-o tavă rotundă. Pui zahărul brun şi o lămâie tăiată felii.

Separat, combini coaja de lămâie cu zahărul, până capătă o consistenţă nisipoasă. Încorporezi iaurtul, zeama de lămâie şi ouăle. În alt vas amesteci făina, seminţele de mac, praful de copt şi sarea. Încorporezi ingredientele uscate peste cele ude şi amesteci. La final, torni uleiul. Pui compoziţia peste glazura din tavă şi dai tortul la cuptor 45-50 de minute. Îl laşi să ajungă la temperatura camerei înainte să-l tai.

Îl păstrezi la frigider, acoperit.

Sursa foto http://inquiringchef.com/

http://inquiringchef.com/