Tort cu nucă şi caramel

tort caramel nuca jpeg

Orice prăjitură cu aromă de caramel este delicioasă. Profită de reţeta noastră de tort cu nucă şi caramel, pune-o în practică şi vei obţine cel mai bun desert din ultimul timp. Nu ne crezi? Te vei convinge singur!

Tort cu nucă şi caramel - Ingrediente

Pentru blat 5 ouă 5 linguri zahăr 100 g ciocolată de menaj 3 linguri ulei 3 linguri nucă măcinată 2 linguri cacao 3 linguri făină 1 pliculeţ praf de copt

200 g zahăr

250 ml apă

1 esenţă de rom

150 g zahăr

100 g margarină

3 ouă

300 ml frişcă

100 ml frişcă

bomboane de caramel

Tort cu nucă şi caramel - Mod de preparare

Se bat ­albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahăr. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, ciocolata topită cu ­uleiul, nuca măcinată şi cacaua. Se încorporează uşor făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace, la foc mic, 30-40 de minute. Se ­lasă să se răcească. Pentru sirop, se caramelizează zahărul, se adaugă apa şi se ­lasă până se topeşte zahărul. Se opreşte focul, se adaugă esenţa de rom şi se lasă să se răcească.

Margarina moale se amestecă cu ouăle bătute. Se caramelizează zahărul şi se toarnă peste el ouăle cu margarina. Se lasă pe foc până se omogenizează, amestecând continuu. Se dă să se răcească şi se încorporează cu ­mixerul, treptat, în frişca bătută. Se pune crema ­într-un poş şi se aşază în cercuri, începând de la margini, peste blatul însiropat. Tortul cu nucă şi caramel dsee dă la ­rece pentru două ore, se ornează cu floricele din frişcă şi cu bombonele din caramel.