Tort cu pişcoturi, căpşuni şi banane

tort capsuni piscoturi jpeg

Uimeşte-ţi musafirii cu o felie din acest tort delicios care este gata în puţin peste o oră.

Ingrediente (1 tort) 1 pachet pişcoturi 250 g căpşuni 2-3 banane foarte coapte 400 ml frişcă lichidă 400 g brânză de vaci cremoasă 300 g zahăr 20 g gelatina 150 ml cafea călduţă

Pentru crema de cacao

400 g smântână

100 g zahăr

30 g cacao

Pentru ornat

căpşuni

frunze de mentă

alune pisate

Mod de preparare

Speli căpşunile, le cureţi de codiţe şi le tai feliuţe. Pui gelatina la înmuiat în puţină apă rece, iar după ce se topeşte aşezi pe baie de aburi să se dizolve şi o laşi să se răcească. Mixezi brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul, adaugi frişca lichidă, gelatina răcită şi amesteci puţin. O dai la frigider.

Cureţi bananele, le pisezi cu furculiţa până obţii un piure. Pentru crema de cacao, baţi smântâna cu zahărul până se îngroaşă, adaugi cacaua şi o dai la rece.

Într-o tavă, pui un strat de pişcoturi trecute prin cafea, ungi cu jumătate din crema de la frigider, aranjezi un strat de felii de căpşuni şi acoperi cu următorul strat de pişcoturi. Întinzi în mod egal piureul de banane. Aşezi încă un strat de pişcoturi şi întinzi crema de cacao, apoi mai pui un strat de pişcoturi trecute prin cafea.

Ornezi cu felii de căpşuni peste care torni restul de cremă de brânză. Laşi la rece 3-4 ore. Serveşti decorată cu căpşuni, frunze de mentă şi alune pisate.