Tort cu zmeură şi cacao

tort cu cacao si zmeura jpeg

Dacă vreţi să preparaţi un desert deosebit cu zmeură, atunci grăbiţi-vă! Nu va mai sta mult timp pe tarabe!

Tort cu zmeură şi cacao - Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 4 ouă 4 linguri făină 3 linguri cacao 1 lingură ulei 2 linguri apă 5 linguri zahăr 1 plic praf de copt esenţă de rom 1 praf de sare

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci

100 g smântână

2 plicuri gelatină incoloră

150 g zahăr

1 lingură esenţă de vanilie

Pentru glazură

1 plic gelatină roşie

250 ml suc de zmeură

100 g zmeură, pentru decor

Tort cu zmeură şi cacao - Mod de preparare

Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri şi mixezi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Torni apa, uleiul, esenţa de rom şi amesteci până se omogenizează. Combini făina cu praful de copt şi cacaua şi o adaugi peste gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi le adaugi în compoziţie, amestecând uşor. Torni compoziţia într-o formă de tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească.

Mixezi brânza bine scursă cu zahărul, esenţa de vanilie şi smântâna. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, după care o încorporezi în brânză. Într-un vas rotund, cu pereţii înalţi, pui folie alimentară, aşezi blatul, întinzi crema de brânză, după care o dai la frigider 1-2 ore.

Pentru glazură, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu sucul de zmeură. Torni peste tort şi dai din nou la frigider câteva ore. Înainte să serveşti, decorezi cu zmeură.