Tort de bezea cu cremă ganache

tort bezea ganache jpeg

Combinaţia rafinată de bezea, miez de nucă uşor crocant şi cremă fină de ciocolată este ideală pentru noaptea magică a trecerii dintre ani. Pentru cei care iubesc torturile, acest tort de bezea cu cremă ganache este un vis împlinit.

Ingrediente pentru tort de bezea cu cremă ganache

Pentru foi

7 albuşuri 500 g zahăr pudră

Pentru cremă

1 kg ciocolată menaj

700 g smântână pentru frişcă

50 g nucă coaptă şi zdrobită

Mod de preparare pentru tort de bezea cu cremă ganache

Într-un vas, combini albuşurile cu zahărul şi îl pui pe foc. Amesteci până când se topeşte zahărul. Dai vasul la o parte de pe foc şi mixezi până când obţii o spumă tare. Bezeaua obţinută o întinzi pe trei foi de copt pe care le decupezi, în prealabil.

Aşezi foaia de copt, pe care ai întins bezeaua cu o spatulă, într-o tavă de aragaz. Neapărat trebuie să le coci pe rând, la foc mic, aproximativ 2 ore. Sunt gata când s-au întărit. Laşi aceste bezele la răcit.Pentru cremă, topeşti, pe baie de aburi, ciocolata împreună cu smântâna pentru frişcă. Amesteci până când se topeşte ciocolata. O laşi la răcit. Ai grijă să o mixezi din când în când ca să devină pufoasă.Dezlipeşti foile de bezea de pe hârtia de copt.

Aşezi o foaie pe un platou, întinzi cremă, presari nuci, pui altă foaie şi repeţi operaţiunea. Îmbraci acest tort bezea în crema de ciocolată rămasă şi îl dai la rece 2 ore.

Reţeta propusă şi realizată de magdalena Gligor, cofetar la restaurantul Quattro Stagioni, str. mareşal Prezan nr.1, Bucureşti