Tort de ciocolată fără făină, reţeta pas cu pas FOTO
Coacerea unui blat nu a fost niciodată mai simplă. Acest desert apetisant cu ciocolată va fi gata în mai puţin de 1 oră. Aşa că poţi savura o felie de tort de ciocolată fără făină şi le poţi oferi o porţie chiar şi celor dragi, mai ales dacă au intoleranţă la gluten, un element prezent în cereale.
Cel mai apetisant tort de ciocolată fără făină – Ingrediente
300 g ciocolată de cuvertură neagră (cu o concentraţie mare de unt de cacao) 300 g unt 250 g zahăr 8 ouă 1 praf de sare frişcă bătută, pentru servire zahăr pudră, pentru ornat
Cel mai apetisant tort de ciocolată fără făină – Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tai grosier ciocolata. Tai untul bucăţi mici. Apoi le topeşti pe amândouă cu zahărul în cuptorul cu microunde, 2-3 minute.
Adaugi ouăle şi un praf de sare în compoziţia de ciocolată topită şi baţi bine cu un tel, până se omogenizează.
Apoi torni amestecul într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili, unsă cu unt, dacă este nevoie.
Dai tava la cuptor 25-30 de minute. Laşi tortul să se răcească 10-15 minute înainte de a îndepărta pereţii tăvii. Serveşti feliile de tort de ciocolată pudrate cu zahăr şi cu frişcă bătută, după preferinţă.