Tort de frişcă şi cireşe cu ciocolată neagră

tort de frisca ti cirese cu ciocolata neagra jpeg

Nu ne-am bucurat demult de o prăjitură aşa cum ne-am bucurat recent de gustul acestui tort de frişcă şi cireşe cu ciocolată neagră. Şi pentru că noi am fost foarte impresionaşi de rezultat, ne-am gândit să împărtăşim reţeta cu voi.

Tort de frişcă şi cireşe cu ciocolată neagră - Ingrediente

Pentru blat 100 g făină 150 g zahăr pudră 200 g unt 250 g ciocolată 4 ouă 1 praf de sare

400 g frişcă lichidă

300 g cireşe

4 linguri zahăr pudră

50 g ciocolată neagră

cireşe

Tort de frişcă şi cireşe cu ciocolată neagră - Cum se prepară

Se scot sâmburii cireşelor, se presară cu zahăr şi se lasă la macerat 30 de minute, apoi se pun la scurs într-o sită. Pentru prepararea blatului, se mixează gălbenuşurile cu zahărul până devin cremoase, se adaugă un praf de sare, untul, ciocolata topită separat în bain-marie, făina turnată “în ploaie”, iar la sfârşit, se încorporează delicat albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort tapetată cu folie specială de copt şi se coace circa 35 de minute.

După răcirea completă, se taie blatul în două felii orizontale. Între cele două felii se întinde jumătate din frişca bătută amestecată cu cireşele bine scurse. Se îmbracă tortul cu frişcă şi se pune, cu un poş, un strat subţire de frişcă deasupra, pe marginea tortului. Se rade ciocolata deasupra tortului şi se decorează cu cireşe. Tortul de frişcă şi cireşe ci ciocolată neagră se ţine la rece 2-3 ore înainte de a fi servit.