Tort de gelatină şi fructe
Tortul va fi mereu desertul festiv apreciat de toată lumea. Dacă nu ai mult timp la dispoziţie şi vrei să prepari unul, îţi propunem un tort de gelatină şi fructe.
De ce ai nevoie pentru tort de gelatină şi fructe
300 g biscuiţi petit beurre
50 g unt
800 ml frişcă
2 plicuri gelatină
2 portocale
2 kiwi
2 piersici din compot
1 plic gelatină
Cum prepari tortul de gelatină şi fructe
Macini jumătate din biscuişi, şi-i amesteci cu untul. Pui compoziţia într-o formă rotundă cu inel detaşabil. Prepari cele 2 plicuri de gelatină conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu frişca. Pui jumătate din cantitatea de frişcă peste blatul de biscuiţi, iar din loc în loc aşezi bucăţi de fructe tăiate cubuleţe.
Pui un strat de biscuiţi şi restul de frişcă. Dai tortul la frigider 2-3 ore. Decorezi tortul cu felii de fructe după imaginaţie, iar deasupra torni gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Introduci din nou tortul la frigider pentru alte 4-5 ore.