Tort de mere coapte cu cremă de zahăr ars
Tortul de mere coapte cu cremă de zahăr ars mai este numit şi tortul duminicilor în familie şi fiecare îţi va mai cere încă o porţie.
De ce ai nevoie pentru tort de mere coapte cu cremă de zahăr ars
Pentru blat
5 linguri zahăr
5 linguri făină
5 linguri ulei
5 linguri apă
5 ouă
1 praf de copt
1 lingură esenţă de vanilie
Pentru cremă
5 linguri zahăr
5 mere
1 l lapte
8 ouă
coaja de la 1 lămâie
200 g zahăr
Cum se prepară tortul de mere coapte cu cremă de zahăr ars
Pui cele cinci linguri de zahăr într-o cratiţă şi-l topeşti. După ce a devenit arămiu mişti vasul, pentru a ajunge crema şi pe pereţii acesteia. Cureţi merele, le tai felii, pe care le pui peste caramel. Amesteci ouăle bătute cu zahărul până se topeşte. Adaugi laptele şi coaja de lămâie şi torni compoziţia peste mere. Dai cratiţa la cuptor, pe baie de aburi până începe să se închege crema de zahăr ars.
Pentru blat, separi ouăle. Baţi albuşurile spumă. Amesteci făina cu praful de copt. Freci gălbenuşurile cu zahărul, uleiul, apa şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina peste gălbenuşuri, iar la sfârşit adaugi cu mişcări uşoare albuşurile. Torni compoziţia peste crema de zahăr ars şi mai dai la cuptor 20-25 de minute. Laşi să se răcească, înainte să răstorni. Dacă vrei, poţi însiropa blatul cu compot.