Tort de migdale cu lămâie

Tort de migdale cu lamaie jpeg

Îţi recomandăm un desert delicios şi light, cu o consistenţă fărâmicioasă şi cu o aromă inconfundabilă de lămâie. Are o textură uşoară şi ţi se topeşte practic în gură. Vei fi tentată să mănânci tot tortul.

Ingrediente

120 g unt nesărat, moale 240 g zahăr pudră 2 păstăi de vanilie coaja de la 2 lămâi 4 ouă 240 g migdale măcinate (ca o făină) 300 g brânză ricotta fulgi de migdale, opţional, pentru decor

Mod de preparare

Încingi cuptorul la foc mare. Aşezi hârtie de copt într-o tavă rotundă de tort şi o dai deoparte. Separi albuşurile de gălbenuşuri.

Baţi untul, jumătate din cantitatea de zahăr, seminţele de vanilie şi coaja rasă de lămâie cu un mixer, 5-6 minute, până când compoziţia devine cremoasă şi deschisă la culoare. Adaugi gălbenuşurile pe rând şi mixezi bine după fiecare. Încorporezi făina de migdale şi baţi ca să se omogenizeze. Adaugi brânza ricotta.

Separat, cu alte palete la mixer, baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr. Treptat, încorporezi albuşurile în aluatul de tort.

Torni compoziţia în tava tapetată şi decorezi cu fulgi de migdale, dacă doreşti. Dai la cuptor 40-45 de minute. Acoperi blatul cu folie de aluminiu după aproximativ 25 de minute şi mai ţii la cuptor până se coace uniform. Laşi blatul să se răcească câteva ore sau peste noapte.

Sursa + foto: honeyandfigskitchen.com

honeyandfigskitchen.com

Cel mai fin tort cu cremă de zmeură şi ciocolată

Cel mai fin tort cu cremă de zmeură şi ciocolată

Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză, reţeta festivă

Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză, reţeta festivă

Tort delicios cu banane caramelizate

Tort delicios cu banane caramelizate