Tort egiptean. Reţeta originală

tort egiptean reteta originala jpeg

Spre deosebire de alte torturi, acest tort egiptean preparat după reţeta originală este foarte savuros şi îţi o feră o combinaţie de gusturi şi arome de care te vei îndrăgosti cu siguranţă. Este un tort cu siguranţă recomandat pentru cei mai gurmanzi dintre noi.

Ingrediente reţeta originală de tort egiptean

6 ouă 6 linguri de zahăr pudră 3 ½ linguri de făină 250 gr de nuci măcinate 200 gr de unt esenţă de vanilie 350 ml de lapte 200 ml de frişcă 200 gr de zahăr tos

Mod de preparare pentru reţeta originală de tort egiptean

Faci foile, una câte una. Pentru o foaie, baţi două albuşuri spumă, cu două linguri de zahăr pudră. Amesteci jumătate de lingură de făină cu 50 gr de nuci măcinate, iar apoi încorporezi în albuşurile spumă. Compoziţia obţinută o întinzi pe fundul unei tăvi (tapetată cu foaie de copt) cu pereţi detaşabili. Bagi la cuptor aproximativ 20 de minute, până când se rumeneşte. Repeţi procedura pentru încă două foi. Când ai băgat ultima foaie la cuptor, prepari crema. Freci gălbenuşurile de la cele şase ouă cu două linguri de făină şi cu şase linguri de zahăr. Omogenizezi, iar apoi adaugi laptele treptat. Pui pe foc şi amesteci în continuu până când obţii o budincă. Laşi să se răcească.

Prepari zahărul ars până se răceşte budinca. Topeşti 200 gr de zahăr, pe foc, într-o cratiţă, iar apoi întinzi zahărul topit pe o tavă unsă cu puţin unt. Laşi să se răcească, îl dezlipeşti şi îl zdrobeşti mărunt. Baţi frişca şi o amesteci cu zahărul ars. Pentru tortul egiptean preparat după reţeta originală, baţi untul cu mixerul, iar apoi adaugi treptat din budinca acum răcită, fără să te opreşti din mixat.

Asamblezi tortul. Întinzi o treime din crema de budincă şi jumătate din crema de zahăr ars peste prima foaie. Repeţi pentru următoarele două foi. Întinzi pe ultima foaie doar ultima treime din crema de budincă. Foloseşti pentru ornat încă 200 ml de frişcă, separat faţă de ingredientele de la început. Bagi tortul egiptean preparat după reţeta originală câteva ore la frigider şi serveşti.