Tort Medovnik. Reţeta

tort medovik reteta jpeg

Specialitate rusească, acest tort Medovik este un deliciu pentru fiecare dintre noi. Reţeta de tort Medovik este simplă, deşi nu pare la prima vedere pentru că este vorba de multe ingrediente şi de o perioadă mai mare de timp pentru a-l prepara. Dar nu te descuraja! Ai trei zile libere la dispoziţie, cu siguranţă vei găsi timp pentru a-l pregăti, mai ales pentru prichindeii din familia ta!

Tort Medovik. Reţeta - Ingrediente

Pentru foi 2 ceşti miere 4 căni făină 1 lingură unt 4 gălbenuşuri 6 albuşuri 2 linguriţe scorţişoară măcinată 1 praf cuişoare măcinate 1 lingură bicarbonat

6 linguri făină

2 căni lapte

½ cană zahăr

150 g unt

2 pacheţele zahăr vanilat

100 g ciocolată

1 lingură unt

100 g nuci măcinate

Tort Medovik. Reţeta - Mod de preparare

Încălzeşti mierea, o amesteci cu făină şi după ce se răceşte adaugi untul, gălbenuşurile, pe rând, bicarbonatul, scorţişoara măcinată, praful de cuişoare, amesteci bine până se omogenizează. La sfârşit, încorporezi delicat albuşurile bătute spumă tare. Împarţi aluatul în şase porţii, întinzi fiecare bucată de aluat şi o coci pe fundul unei forme unse cu unt şi tapetată cu făină. Timpul de coacere nu trebuie să depăşească 3-5 minute, deoarece foile devin casante. Aşezi foile coapte pe o planşetă pentru a nu se deforma când se răcesc.

Pentru prepararea cremei, amesteci făina cu lapte cald, zahărul, zahărul vanilat şi laşi să fiarbă, la foc mic, până se îngroaşă. Iei vasul de pe foc şi amesteci până se răcoreşte. Separat, mixezi untul până devine spumos. Amesteci crema cu untul, adăugat treptat.

Aşezi prima foaie de blat pe un platou adânc, o înţepi cu scobitoarea în mai multe locuri, adaugi un strat generos de cremă, continui în acelaşi fel cu următoarele blaturi până la cel de al cincilea blat. Ungi cu cremă, presari cel de-al şaselea blat fărâmiţat, apoi îmbraci tortul cu glazură de ciocolată topită, frecată cu unt şi amestecată cu nuci măcinate. Laşi tortul Medovik la rece 7-8 ore înainte de a fi servit.